martes, 25 de septiembre de 2012

El reto de la visibilidad


El reto de hoy:  
atraer lectores a nuestros blogs.

Crear información está bien, pero no es de lo que se trata cuando usamos las herramientas 2.0. Los medios de comunicación también emiten información, pero unidireccionalmente y sin seleccionar públicos específicos. Pese a que tengamos la capacidad de emitir mensajes de abasto mundial, lo que realmente nos interesa es hacer comunidades, elaborar redes, crear vínculos significativos.


Para esto, podemos usar las redes sociales, dar a conocer nuestra existencia, contar con la posibilidad de difusión instantánea que los contactos nos ofrecen. Pero hay que explorar, ir más allá. ¿Cómo se hace? Buscando la gente que está escribiendo blogs y podcasts sobre lo que nos interesa. Siguiendo en Twitter, My Space, etc la gente que habla de lo que queremos leer. Participando en fórums relacionados a nuestras entradas
Lo que está claro es que si no somos muy activos por ahí, no nos vendrán a leer, y mucho menos participar de nuestras discusiones, por muy interesantes que sean. En un contexto en el que TODOS pueden emitir mensajes, elaborar mensajes es fácil. Lo difícil es competir por la atención de los internautas.

¿Habéis tenido éxito?
¿Cómo os ha ido el reto de hoy?

18 comentarios:

  1. Hola Janaina,
    Pel que fa el nostre grup, considerem que ha estat interessant aportar el que hem aprés dins el nostre bloc, perquè ens ha fet reflexionar i argumentar sobre com ha arribat a canviar l'escola en àmbits tecnològics i com afecta inconscientment els nens/es que creixen avui en dia.
    Bé, i ara, ens toca provar sort per difondre-ho!
    Gràcies!

    ResponderEliminar
  2. Bones Janaina!

    La veritat és que per al nostre grup, la major dificultat ha estat poder relacionar la informació donada a classe amb la temàtica del nostre blog. Des d'un principi els tres hem coincidit en què el més destacat del que s'ha dit a classe ha sigut la comparació metafòrica de la moneda del segle XXI ; la informació. Poder estar informa't equival a tenir poder sobre la societat.
    No obsant,i tornem a repetir que, hem hagut d'adaptar el plantejament de la televisió com ha incitadora del consmu per poder redactar una entrada ajustada a la matèria del blog: els rols dels contes.
    Ara bé, el més difícil però està per venir, i és que propagar una web per la red i aconseguir seguidors en una xarxa on la competència és màxima, és una tasca molt complicada.

    Ja et contarem com ens ha anat la sort!

    ResponderEliminar
  3. Hola Mà de Contes, teneis toda la razón, no es fácil atraer lectores a nuestros blogs. Pero de lo otro que comentáis, lo veo claríiiiisimo: los cuentos, la narratividad, las historias de la actualidad ya no son únicamente los impresos en papel de antes... La revolución digital está recuperando tradiciones orales, en la medida en que facilita la difusión de archivos de voz y la combinación de imagen dinámica o estática, sonido y texto. Y profundizando aún más, con las herramientas 2.0, ya no son unos pocos los que pueden crear y compartir historias. Los niños y niñas del siglo XXI pueden crear sus propias narrativas audiosisuales, además de disfrutar de ellas.

    ResponderEliminar
  4. Pel que fa a la nostra entrada al blog, no ens ha resultat gaire difícil d'escriure, ja que és un tema que tenim contacte durant tot el dia: les xarxes socials. Ja sigui mitjançant dispositius mòbils o ordinadors estem connectats permanentment a facebook o twitter, entre d'altres.
    Escriure l'entrada ha estat molt productiu ja que per molt que utilitzem les xarxes socials, mai ens haviem parat a pensar dels avantatges i incovenients que tenen. D'altra banda, els comentaris fets al blog ens han ajudat a veure una visió més amplia a part de la nostra.

    Pel que fa als blogs relacionats amb el tema, és una feina feixuga, ja que hi ha molts blogs i de temes molt diversos. Si a això li afegim que estiguin actualitzats periòdicament, la cosa es complica una mica més.
    Tot i així, seguirem amb moltes ganes la creació del nostre petit blog!

    ResponderEliminar
  5. Bon dia Janaina,

    pel que fa al nostre grup de treball, escriure una entrada al nostre blog no ens ha estat gaire complicat ja que, teniem molt clar quin era el tema del que voliem parlar. Tots cinc hem acordat que el tema que ens havia cridat més l'atenció en la classe magistral ha estat " Com interpretem els humans les nostres relacions amb la tecnologia?"i per ell em cercat informació la qual ens ha ajudat a arribar a una conclusió comuna, tot i les diferents visions.

    Cal dir també, que el món dels blogs no l'haviem tocat gaire i tampoc ens haviem parat a pensar com d'importants són per el nostre aprenentatge, ja que, en ell hi trobem una sèrie de informacions, curiositats que fan enriquir-nos i evolucionar.

    Esperem sincerament, que la creació d'aquest blog i de tot alló que donem a conèixer dins d'ell sigui d'interés per la resta de navegants de les xarxes socials i ens inciti a tots a seguir endavant i aprenent del ventall de eines tecnològiques que se'ns presenten en la nostra societat.

    ResponderEliminar
  6. Muy bien, seguro que será de interese de los navegantes lo que publicáis, pero ¡¡¡haced divulgación!!! Si el mundo no sabe que habéis publicado algo, por mucho que le interese, no se enterará. Podéis usar las redes sociales, crear comunidades a través de vuestra propia participación en blogs y foruns relacionados a vuestra temática. La participación es la clave de todo. Ánimo blogueros!

    ResponderEliminar
  7. Bon dia Janaina! Hem vist el que hem de fer dema, això del tema del podcasts i ja ho hem preparat per demà. El que hem fet fins ara ens ha estat bastant fàcil de fer i d'entendre, però el que més ens costa de fer és que la gent entri al nostre blog, veiem que tenim més visites però no sabem ni de qui, ni de quan ni res. Avere si poc a poc anem aprenent aquestes petites coses. Fins dema.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Poco a poco, bufarills! Atraer lectores a nuestros blogs nunca es tarea fácil. No se contruye una comunidad de interés de la noche a la mañana =)

      Eliminar
  8. Bones Janaina!

    Pel que fa al nostre blog, el vam realitzar amb la idea de trobar solucions, resoldre aquells conflictes que es poden donar entre pares, professors i fills. La idea és poder aportar tipus de conflictes que poden haver-hi entre aquests tres subjectes i com els podem solucionar.

    La segona entrada que vam realitzar el dimarts passat va ser: Canvis a causa de la tecnologia i ens vam fer la pregunta següent: Gràcies a la tecnologia hem evolucionat o hem sofert una involució?

    Creiem que les coses han canviat molt en vers a anys anteriors, sobretot en el cas de les relacions familiars. Creiem que actualment, els nens i nenes d'avui en dia no es comuniquen tan ambs els seus pares, ja que cada vegada tenen al seu abast més instruments tecnologics, com el mòbil, l'ordinador els quals fan que estiguin cada vegada més lligats a ells.

    Finalment vam aportar dos videos, els quals són molts diferents i vam voler que la gent ens donés la seva opinió i que és el que veuen que ha cambiat amb el pas del temps. Satisfactòriament vam rebre resposta amb una sèrie de comentaris.

    ResponderEliminar
  9. Bones Janaina,
    pel que fa al nostre grup la creació d'un blog ha sigut una tasca d'on hem tret conclusions de totes les maneres, per tant te les voldriem explicar detenidament perquè entenguessis el nostre punt de vista.
    Estem veient que,el món dels blogs, és un món que té inici però no final, no hi ha horitzons per tant, és difícil que el teu blog destaqui per damunt d'altres els quals fa anys que estan a la xarxa. No obstant això farem tot el possible perquè el nostre no es quedi enrrere.

    Ara volem fer referència a la segona entrada del blog, aquesta tracatava del tema de la tecnologia en l'àmbit de l'educació i també en l'àmbit del dia a dia.
    DOncs bé el que nosaltres volem dir és que , fent referència a la creació del blog , hem vist que porta punts a favor i a la vegada en contra. Pel que fa als punts a favor diriem que és una eina útil per poder-se comunicar amb molta gent a la vegada i trobar també, gent que comparteix interessos, gustos, aficions, per tant gent amb qui poder compartir una conversa, debatir, etc. Sobre un tema en comú.
    Un altre aspecte a favor de la tecnologia i la creació de nous blogs és la magnitud d'aquests, és a dir, dins al món dels blogs pots saber quan es comença però no quan s'acaba ja que no té horitzons, per tant, sempre pots trobar un blog on el seu contingut et cridi l'atenció.

    Ara bé, el fet de crear el nostre propi blog també ens ha fet veure la part "negativa" d'això. Un dels punts que ens està costant superar és el "tenir èxit" a l'hora de crear una entrada.
    Al ser el món dels blogs un món tan àmpli fa que perquè el teu blog tingui èxit hagi de ser interessant, més que interessant popular, has de sapiger dir les coses d'una manera atractiva i que no facin cansar als lectors de blogs. Ara per ara nosaltres això no ho hem aconseguit. però no vol dir que no ho estiguem intentant.
    Un altre punt en contra que considerem remarcable en el món de la tecnologia, i en especial dels blogs, és que la gent pugui crear un blog amb tanta facilitat i escriure allò que més li plau fa que aquest sigui un món atractiu on, a la llarga, pot causar addiccions a la xarxa. Per tant ens agradaria que la gent fes un bon ús dels blogs i no un abús perquè això conduiria al propi subjecte i a la vegada al blog a un camí erroni, cap a una direcció contraria, cap a l'oblit i pèrdua dins la xarxa.

    Per tant, considerem que tenir un blog és una experiència gratificant on s'ha de tenir cura i curiositat per milloar,però a la vegada hem de ser respoblsables de posar límits cap aquest tipus de pàgines.

    Moltes gràcies.

    ResponderEliminar
  10. Hola Janaina,

    Hem trobat molt interessant la pràctica de crear el blog, ens has fet descobrir un món que desconeixiem completament. Hem observat que el món dels blogs és un lloc on la gent pot compartir, difondre, fer crítiques de la informació lliurement, és a dir, un món paral·lel al nostre.

    Referent al nostre blog, podem dir que tenim facilitat per crear entrades, però la dificultat l'hem trobat a l'hora de difondre el blog. Hem difós el grup a través de xarxes socials com ara el Facebook, Twitter, Tuenti... però ens ha resultat difícil atreure als lectors. Suposem i esperem que amb el temps això canviï. Per atreure lectors ens seguirem movent a través de les xarxes socials i l'entorn de blogger.

    No obstant, nosaltres no ens desanimem i intentarem millorar, ja que Roma no es va fer amb un dia.

    ResponderEliminar
  11. Hola Janaina, som el grup de la pequeteca: http://lapequeteca.wordpress.com

    Referent a la feina realitzada durant la classe anterior hem tingut problemes per la difussió del nostre blog, degut a que la plantilla utilitzada no ens ho permetia, per tant, hem decidit canviar a wordpress, d'aquí la tardança en la realització d'aquest missatge.

    Finalment hem pogut realitzar aquesta difussió enllaçant el blog a una pàgina de Facebook creada per nosaltres mateixos, d'aquesta manera tots els posts apareixeran a la nostra pàgina i serà més fàcil que estiguin a l'abast de tothom, la pàgina és la segúent: http://www.facebook.com/pages/La-Pequeteca/484112034944402 també ens poden seguir a Twitter: https://twitter.com/Lapequeteca realitzant així una de les activitats demanades a classe.

    No ens ha estat difícil relacionar el tema del nostre blog amb les noves tecnologies perquè aquestes estan en plena evolució i es troben molts tipus de recursos.
    Esperem que la informació donada sobre les TIC en el nostre blog sigui l'adient.

    Gràcies.

    ResponderEliminar
  12. Hola Janaina,

    Trobem molt interessant la pràctica del blog, encara que ens ha costat una mica encarrilar el tema del que tracta. Ara que ja el tenim definit és més fàcil plasmar les nostres opinions i raonaments clase rere clase, primer perquè és un tema molt interessant, i segon perquè tots coneixem de ben aprop el canvi tan brusc que han tingut les noves tecnologies i en concret el canvi que això ha produït en la comunicació amb la resta de gent. Tot plegat ens ha donat la comoditat i la fluidessa perquè tot el grup pugui aportar la seva experiència, ja sigui bona o dolenta en referent aquest tema.
    Crec que ens falta és una mica de interacció amb els altres blogs de la clase i amb les xarxas socials on em difòs el nostre blog.
    Esperem que un futur la gent s’animi a participar i sobretot els hi pugui semblar interessant.

    Moltes gràcies!

    ResponderEliminar